Zorgboerderij Oldenbosch biedt een waardevolle en lonende dagbeleving voor een doelgroep die nu tussen “wal en schip” valt. Door onze specifieke mogelijkheden en ervaring, kunnen wij een waardevolle dagbesteding aanbieden aan deze doelgroep.``Op Oldenbosch gaan de mensen met een indicatie hun interesse zoeken in het zelf inzien van eigen waarde en creativiteit``


Zorgdagen


De zorgboerderij is maandag tot en met zondag geopend voor deelnemers van 08:30 uur tot 16.00 uur. Van maandag tot vrijdag zijn er deelnemers van jong 12 jaar tot oud. De deelnemers kunnen op de zorgboerderij helpen met het maken van allerlei streekproducten, de B&B gasten te woord staan, en natuurlijk hebben wij onze 4 seizoenen tuin waar groente en fruit verbouwd wordt maar waar ook de boerderijdieren lopen die geknuffeld en verzorgt moeten worden, kippen, koeien,schapen, cavia, konijnen, poezen en onze honden. Het is mogelijk om een verzorghond te hebben, waarmee een band opgebouwd kan worden. Het is voor ons erg belangrijk dat iedereen zichzelf is. Naast het werken is er ook tijd om even erop uit te gaan of een spelletje te doen met de andere deelnemers of de begeleiding.
Wat levert het de deelnemer op?


Op Zorgboerderij Oldenbosch richten we ons erop om de deelnemers zelfredzaam te maken zowel op werk als op leer gebied ( school ). Aan de hand van de mogelijkheden die de deelnemer heeft, proberen we hem of haar een zinvolle dagbesteding te bieden. We proberen om deelnemer zelfstandig te laten werken en proberen dit natuurlijk volledig af te ronden. Doordat we dit doen leren ze zelf activiteiten ontdekken die we kunnen gaan doen en we leren hen om te gaan met andere deelnemers. Deze vaardigheden kunnen voor een deelnemer die zich voorbereidt op het arbeidsproces of school zeer nuttig zijn. 


Werknemers


Op de Zorgboerderij Oldenbosch is altijd de boer, een verzorgende en een HBO professional aanwezig. De boer en of zijn werknemers hebben de opleiding zorg en welzijn afgerond of hebben voldoende ervaring in de zorg zowel jeugd als volwassen. Wij werken en met personeel en vrijwilligers die allemaal een ruime ervaring in de zorg hebben of nog studeren.  De deelnemers krijgen hierdoor altijd begeleiding van een gediplomeerd persoon. Hiernaast zijn er nog andere werknemers die zich inzetten op de boerderij en die samenwerken met de deelnemers. Wij hebben allemaal een BHV diploma en een VOG.
 Ook komen er op Zorgboerderij Oldenbosch mensen met Alzheimer, deze mensen verliezen een van de meest waardevolle elementen uit een mensenleven: herinneringen.

Met het verdwijnen van deze herinneringen verliezen ze dus ook een stukje van zichzelf en hun dierbaren. Het verliezen van dit stukje identiteit gaat vaak gepaard met onzekerheid. Het is dan ook moeilijk om deze groep mensen constant gelukkig te laten zijn. Wij streven ernaar om onze mensen zoveel mogelijk geluksmomenten te bezorgen.

Dit doen we door iedereen heel positief te benaderen, complimentjes te geven en aardig te zijn. 

Mensen met Alzheimer kunnen vaak nog maar weinig dingen zelfstandig. Toch ervaren mensen met Alzheimer veel welzijn als ze de regie over hun eigen leven kunnen behouden.

 Het zelf kunnen bepalen van bepaalde zaken zoals: wat voor kleding trek ik aan, hoe laat ga ik naar bed , hoe laat sta ik op en aan welke activiteit wil ik die dag meedoen, geeft de mensen het gevoel dat hun mening ertoe doet.

Ons personeel is erg betrokken en doen iedere dag hun best om een huiselijke sfeer te creëren en onze mensen zoveel mogelijk geluksmomenten te bezorgen.

 

 

 Zorgboerderij Oldenbosch biedt een omgeving waar ieder mens graag wil en kan zijn


en waar iedereen zijn eigen waarde kan creëren. 


Onze activiteiten op de boerderij zijn o.a. • Het verbouwen, onderhouden en verkopen van Groenten in onze moestuin en kas.
 • Het koken van diverse maaltijden voor de groep.
 • Houtbewerking, allerlei leuke houtwerken maken en verkopen.
 • Kaas, jam, en zelf streekproducten maken en verkopen.
 • Boerderijdieren verzorgen ( kippen, geiten, koeien, schapen en paarden )
 • Sleutelen aan diverse machines. 
 • Lekker bezig zijn in de tuin,kas, om de boerderij,  of in de schuur.
 • Haken, breien, sjoelen, koffie drinken, taart maken, samen fietsen.
 • Internet ideeën opdoen om die vervolgens weer uit te werken op de boerderij.


Dit is een kleine greep uit onze werkzaamheden. Ook zullen wij bij mooi weer de Eemshaven bezoeken en kijken op één van de offshore schepen die binnen liggen. De Eemshaven biedt tal van plekken waar leuke dingen te zien zijn. Aansluitend van deze bezoeken gaan we lekker uitwaaien en lunchen op de dijk.

Lijkt jou dit leuk en kom jij ons team versterken? stuur ons dan snel een mail en nemen contact met jou op. Alle leeftijden zijn welkom.


Elke werknemer die bij Oldenbosch werkzaam is komt in aanmerking voor:


 1. Werkkleding.
 2. Maaltijden op de boerderij ( tegen vergoeding van 2,50 € per dag )
 3. Haal-en breng service.

Het E-mail adres van de boerderij is:  zorgboerderij@oldenbosch.eu